Kineska salata s dresingom od soje i đumbira

Kineska salata s dresingom od soje i đumbira

Kineska salata s dresingom od soje i đumbira
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Istančan okus dalekog istoka za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci:

  • 1 glavica kineskog kelja
  • 200 g konzerviranih vodenih kestena (kesteni), ocijeđenih
  • 6 mladih lukova, očišćenih
  • 4 zrele, čvrste rajčice
  • 125 g mangetout graška, (grašak šećerac)
  • 125 g izdanaka graha
  • 2 žlice svježe nasjeckanog korijandra

Za dressing od soje i đumbira:

  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 4 žlice svijetlog soja umaka
  • 2,5 cm korijena đumbira, sitno naribanog
  • začini
  • sok od 1 limuna
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • hrskavi bijeli kruh, za posluživanje

Priprema:

1. Isperite i sitno narežite kineski kelj i stavite ga na posudu za posluživanje.

2. Narežite vodene kestene na male komadiće, a mladi luk dijagonalno na 2,5 cm dužine, pa po dužini na tanke trake.

3. Razrežite rajčicu na pola, svaku polovicu na 3 kriške i odložite.

4. Lagano prokuhajte mangetout grašak u kipućoj vodi 2 minute, dok ne omekša, ocijedite ga i narežite na pola, dijagonalno.

5. Posložite vodene kestene (kesteni), mladi luk, mangetout grašak, rajčice i izdanke graha na narezan kineski kelj. Ukrasite sa svježe nasjeckanim korijandrom.

6. Napravite dressing miješajući sve sastojke u manjoj zdjeli. Njime prelijte salatu i poslužite s hrskavim kruhom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti