Kineska salata s dresingom od soje i đumbira
Istančan okus dalekog istoka za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- 1 glavica kineskog kelja
- 200 g konzerviranih vodenih kestena (kesteni), ocijeđenih
- 6 mladih lukova, očišćenih
- 4 zrele, čvrste rajčice
- 125 g mangetout graška, (grašak šećerac)
- 125 g izdanaka graha
- 2 žlice svježe nasjeckanog korijandra
Za dressing od soje i đumbira:
- 2 žlice suncokretova ulja
- 4 žlice svijetlog soja umaka
- 2,5 cm korijena đumbira, sitno naribanog
- začini
- sok od 1 limuna
- sol i svježe mljeveni crni papar
- hrskavi bijeli kruh, za posluživanje
Priprema:
1. Isperite i sitno narežite kineski kelj i stavite ga na posudu za posluživanje.
2. Narežite vodene kestene na male komadiće, a mladi luk dijagonalno na 2,5 cm dužine, pa po dužini na tanke trake.
3. Razrežite rajčicu na pola, svaku polovicu na 3 kriške i odložite.
4. Lagano prokuhajte mangetout grašak u kipućoj vodi 2 minute, dok ne omekša, ocijedite ga i narežite na pola, dijagonalno.
5. Posložite vodene kestene (kesteni), mladi luk, mangetout grašak, rajčice i izdanke graha na narezan kineski kelj. Ukrasite sa svježe nasjeckanim korijandrom.
6. Napravite dressing miješajući sve sastojke u manjoj zdjeli. Njime prelijte salatu i poslužite s hrskavim kruhom.
Izvor:
Zdravahrana,specijalnoizdanjezaVečernjilist
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
-
SalateSlojevita salata u staklenci40 min12345
-
SalateSalata od rotkvica i kuhanih jaja15 min12345
-
SalateSalata od crnog graha i avokada15 min12345
-
SalateSalata s tjesteninom i povrćem20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti