Ljetna salata od ječma, rajčice, bosiljka i feta sira

Ljetna salata od ječma, rajčice, bosiljka i feta sira

Ljetna salata od ječma, rajčice, bosiljka i feta sira
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.08.2016.
  • Broj pregleda: 1.014
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Poslužite kao glavni obrok ili prilog.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1.5 šalica kuhanog ječma
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 400g cherry rajčica
  • 2 protisnuta češnja češnjaka
  • 100g feta sira
  • 1/2 šalice sitno nasjeckanog bosiljka
  • 2 žličice vinskog octa
  • sok od 1/2 limuna
  • 1/8 žličice soli
  • 1/8 žličice mljevenog crnog papra

Priprema

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte cherry rajčice i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte češnjak i pržite ga još minutu. Sve sastojke iz tave prebacite u zdjelu s ječmom i promiješajte. Dodajte feta sir i preostale sastojke i miješajte dok se sve ne sjedini.

Ovo jelo možete poslužiti kao topli prilog ili hladnu salatu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti