Osvježavajuća šarena salata s pirom i pečenom paprikom

Ljeto je pravo vrijeme za pripremu raznih salata.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200g kuhanog pira
- 3 crvene paprike
- 1/2 šalice nasjeckanih maslina
- 1 grančica mažurana
- sok od jednog limuna
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 protisnutog ili sitno nasjeckanog češnja češnjaka
- 1/2 žličice soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, poslažite paprike i pecite ih oko 30 minuta. Izvadite, prekrijte aluminijskom folijom i pustite da se ohlade. Uklonite kožu i sjemenke i nasjeckajte na tanje komade.
Pomiješajte sok od limuna, protisnuti češnjak i sol. Stavite sve sastojke u veliku zdjelu, dodajte paprike, masline i začine te dobro promiješajte. Poslužite salatu ukrašenu grančicom mažurana.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
SalateSlojevita salata u staklenci40 min12345
-
SalateZačinjeno povrće s lećom55 min12345
-
SalateSalata od jagoda i špinata10 min12345
-
SalateSalata od slanutka, rajčice i krastavaca10 min12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaPohani kruh15 min12345
-
JuhePileća juha s griz noklicama1:15h12345
-
DesertiBrzi kolač s jabukama55 min12345
-
DesertiTiramisu brownies50 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Jela od mesaPita od starog kruha sa šunkom i sirom1:30h12345