Osvježavajuća šarena salata s pirom i pečenom paprikom

Osvježavajuća šarena salata s pirom i pečenom paprikom

Osvježavajuća šarena salata s pirom i pečenom paprikom
  • Objavljeno: Srijeda, 03.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ljeto je pravo vrijeme za pripremu raznih salata.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 200g kuhanog pira
  • 3 crvene paprike
  • 1/2 šalice nasjeckanih maslina
  • 1 grančica mažurana
  • sok od jednog limuna
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 protisnutog ili sitno nasjeckanog češnja češnjaka
  • 1/2 žličice soli

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, poslažite paprike i pecite ih oko 30 minuta. Izvadite, prekrijte aluminijskom folijom i pustite da se ohlade. Uklonite kožu i sjemenke i nasjeckajte na tanje komade.

Pomiješajte sok od limuna, protisnuti češnjak i sol. Stavite sve sastojke u veliku zdjelu, dodajte paprike, masline i začine te dobro promiješajte. Poslužite salatu ukrašenu grančicom mažurana.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti