Quinoa s tikvicama

Topla salata s prženim rajčicama i tikvicama.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 šalica quinoe
- 2 šalice juhe od povrća
- 1 narezana tikvica
- sol
- papar
- 1/4 šalice prženih rajčica
- 3 žlice balsamico octa
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 žlica senfa
- 1 žličica šećera
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Narezane tikvice poslažite na papir za pečenje i pospite maslinovim uljem. Pospite solju i paprom. Pecite 10 do 15 minuta.
U malom loncu kuhajte quinou i juhu. Kada prokuha, poklopite i smanjite vatru. Kuhajte oko 15 minuta. Uklonite s topline i ostavite da poklopljeno odstoji 5 minuta.
Dok se quinoa kuha, pomiješajte balsamico ocat, maslinovo ulje, senf i šećer. Stavite na stranu.
Nakon što su quinoa i tikvice gotovi, stavite ih u zdjelu i umiješajte pržene rajčice. Dodajte dressing i promiješajte. Poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
SalateSalata od graha i rajčice20 min12345
-
SalateSalata od tikvica i vlasca20 min12345
-
SalateSlatko-kisela salata od quinoe40 min12345
-
SalateGrčka salata s rezancima od tikvice25 min12345
-
Salate
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345