Salata od špinata s toplim preljevom
Lako se može pretvoriti i glavno jelo ako dodate trakice pilećih prsa pečenih na žaru.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 665 kcal / 2.782,36 kJ
Sastojci
- 280 g mladog (baby) špinata
- 4 tvrdo kuhana jaja
- 1 šalica narezanih gljiva
- 6 kriški slanine
- 280 g nasjeckanog švicarskog sira
- 1/2 šalice prženih i usitnjenih badema
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 glavica luka narezanog na ploške
- 1 žličica nasjeckanog češnjaka
- 1/3 šalice bijelog octa
- 1/3 šalice senfa
- 1/3 šalice meda
- sol
- papar
Priprema
Stavite špinat u veliku zdjelu, dodajte narezana tvrdo kuhana jaja, gljive, sir i bademe. Posložite 4 kriške pečene hrskave slanine.
Zagrijte maslinovo ulje u maloj tavi na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk i češnjak oko 2 minute. Umiješajte ocat, senf, med i preostale 2 kriške usitnjene pečene slanine. Začinite po želji.
Vrući preljev prelijte preko salate i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
SalateSalata od slanutka, piletine i špinata5 min12345
-
SalateSalata od piletine i đumbira35 min12345
-
SalateTopla salata s piletinom i rižinim rezancima20 min12345
-
SalateSalata od piletine, brokule i šampinjona45 min12345
-
SalateSalata od piletine, krastavaca i celera5 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti