Salata s jagodama s roštilja
Ukusna i osvježavajuća salata.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 do 10 jagoda
- 3 marelice
- 110g mozzarelle
- 1/2 šalice balsamico octa
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 do 8 listića svježeg bosiljka
- papar
- sol
Priprema
Zagrijte roštilj i pecite jagode oko 2 minute sa svake strane. Uklonite s roštilja i ostavite sa strane.
Kada se ohlade, nasjeckajte ih i stavite u zdjelu. Dodajte nasjeckane marelice i dobro promiješajte.
U malom loncu zagrijte ocat dok i kuhajte na srednje jakoj vatri. Kuhajte ga dok god se količina octa ne smanji za pola. Nasjeckajte mozzarellu i dodajte u voće. Pospite octom, maslinovim uljem, posolite i popaprite po želji i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
SalateSalata od jagoda i špinata10 min12345
-
SalateSalata od jagoda i quinoe10 min12345
-
SalateSalata od jagoda i avokada10 min12345
-
SalateSalata od smokve i rukole5 min12345
-
SalateSalata od špinata i jagoda20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti