Salata sa svježim pšeničnim klicama

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200 g mahuna
- sol
- 150 g svježih pšeničnih klica
- 200 g zelene salate
- 3 mlada luka
-
Za preljev
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 žlice aceta balsamica
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica narezanog kopra
-
Za posipavanje
- 4 žličice sezamovih sjemenki
- ½ žličice soli
Priprema
1. Mahune očistite, operite, narežite i kuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi.
2. Kuhane mahune ocijedite i ohladite.
3. Klice dobro isperite pod vodom.
4. Salatu operite i narežite na šire trake.
5. Luk operite i narežite na kolutiće.
6. Maslinovo ulje, aceto balsamico, češnjak i kopar dobro izmiješajte i prelijte po pripremljenoj salati.
7. Sezam i sol pomiješajte i popecite tako dugo dok sezam ne počne pucketati.
8. Na kraju pečenu mješavinu sameljite.
Posluživanje
Pripremljenu salatu poslužite posipanu sezamom.
Savjet
U nedostatku svježih mahuna možete koristiti zamrznute. Tijekom godine zelenu salatu možete zamijeniti nekom drugom, ovisno o sezoni, pa ćete tako mijenjati i izgled salate.

Vezani recepti
-
-
SalateTajlandska salata30 min12345
-
SalateSalata od kvinoje i feta sira25 min12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345
-
Salate
-
Salate
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345
-
Internacionalna jela
-
Jela od mesaZapečene punjene paprike s mljevenim mesom i sirom50 min12345
-
Jela od mesaMusaka od patlidžana1:30h12345