Tajlandska salata

Tajlandska salata

Tajlandska salata
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Idealan obrok ili međuobrok u ljetnim mjesecima
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 272 kcal / 1.138,05 kJ

Sastojci

  • 200 g rižine tjestenine (širi rezanci)
  • 300 g tofua
  • ulje za duboko prženje
  • 200 g svježih krastavaca
  • 150 g sojinih klica
  • Salatni preljev

  • 1 žličica naribanog svježeg đumbira
  • 1 crvena čili papričica
  • 1 žlica narezanog lista korijandera
  • 70 g popečenog neslanog kikirikija
  • 3 mlada luka
  • 3 žlice soja umaka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 2 žlice pasirane rajčice
  • 2 žlice ulja

Priprema:

1. Rižinu tjesteninu stavite u zagrijanu posudu i prelijte vrelom vodom. Ostavite stajati tako dugo dok tjestenina ne upije vodu i postane mekana.
2. Tofu narežite na kockice i popržite u dubokom ulju do zlatnožute boje.
3. Krastavce prepolovite, izvadite sjemenke i dijagonalno narežite na ploške.
4. U zdjeli pomiješajte ocijeđenu tjesteninu, krastavce i oprane sojine klice.
5. Za salatni preljev, đumbir, sitno narezanu čili papričicu, korijander, zdrobljeni kikiriki, narezani mladi luk, soja umak, protisnuti češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i ulje dobro promiješajte pa prelijte preko pripremljene salate.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite.

Savjet

Ovu ukusnu i nutritivno izbalansiranu salatu možete u ljetnim mjesecima poslužiti kao obrok ili međuobrok koji je bogat vitaminima, mineralima i ostalim hranjivim sastojcima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti