Tajlandska salata
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200 g rižine tjestenine (širi rezanci)
- 300 g tofua
- ulje za duboko prženje
- 200 g svježih krastavaca
- 150 g sojinih klica
-
Salatni preljev
- 1 žličica naribanog svježeg đumbira
- 1 crvena čili papričica
- 1 žlica narezanog lista korijandera
- 70 g popečenog neslanog kikirikija
- 3 mlada luka
- 3 žlice soja umaka
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica smeđeg šećera
- 2 žlice pasirane rajčice
- 2 žlice ulja
Priprema:
1. Rižinu tjesteninu stavite u zagrijanu posudu i prelijte vrelom vodom. Ostavite stajati tako dugo dok tjestenina ne upije vodu i postane mekana.
2. Tofu narežite na kockice i popržite u dubokom ulju do zlatnožute boje.
3. Krastavce prepolovite, izvadite sjemenke i dijagonalno narežite na ploške.
4. U zdjeli pomiješajte ocijeđenu tjesteninu, krastavce i oprane sojine klice.
5. Za salatni preljev, đumbir, sitno narezanu čili papričicu, korijander, zdrobljeni kikiriki, narezani mladi luk, soja umak, protisnuti češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i ulje dobro promiješajte pa prelijte preko pripremljene salate.
Posluživanje
Sve dobro promiješajte i poslužite.
Savjet
Ovu ukusnu i nutritivno izbalansiranu salatu možete u ljetnim mjesecima poslužiti kao obrok ili međuobrok koji je bogat vitaminima, mineralima i ostalim hranjivim sastojcima.
Vezani recepti
-
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
-
SalateSlojevita salata u staklenci40 min12345
-
SalateGrčka salata20 min12345
-
SalateSalata od rotkvica i kuhanih jaja15 min12345
-
SalateMediteranska salata10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti