Ukiseljene tikvice

Ukiseljene tikvice

Ukiseljene tikvice
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.09.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusne i bez konzervansa.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1kg tikvica
  • 4 prepolovljena češnja češnjaka
  • 3/4 šalice alkoholnog octa
  • 1/4 šalice šećera
  • 1/4 žličice šećera
  • 1/4 žlice crvene paprike
  • 6 zrnaca papra
  • 1/2 žličice soli
  • 1 svežanj kopra

Priprema

Tikvice operite i nasjeckate na kriške, debele oko 0.5 centimetra i stavite u lonac. Dodajte ocat, šećer, crvenu papriku, papar i sol.

Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne proključa.Uklonite s vatre i pažljivo stavite u staklenke. Na vrh stavite malo kopra, poklopite i držite u hladnjaku najmanje 24 sata prije posluživanja. Rok trajanje je, ako se drži u hladnjaku, 7 do 10 dana.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti