Pohani picek

Pohani picek

Pohani picek
  • Objavljeno: Utorak, 18.07.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Recept za svima omiljeni bakin nedjeljni ručak.
Izvor slike: Okusi hrvatske tradicije
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 kg pilećeg rasjeka za pohanje
  • 100 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 150 g krušnih mrvica
  • 100 g maslaca
  • 200 g riže
  • 100 g graška
  • 500 ml ulja za prženje
  • sol i papar

Pohani picek se većini zasigurno nalazi poprilično visoko na listi jela koja bude sjećanja na nedjeljne obiteljske ručkove iz djetinjstva, a neki možda tu tradiciju održavaju i danas. Uz ovaj se ručak uobičajeno poslužuje riža s graškom ili popularno zvan rizi-bizi, čiji recept također donosimo u nastavku. Otkrijte recept u originalnom obliku: Pohani picek

Priprema

Pileći rasjek posolite. U tanjuru umutite jaja sa solju i paprom. Komade piletine redom valjajte u brašno, zatim u jaje pa u krušne mrvice. U zagrijano duboko ulje stavljajte komade panirane piletine i pržite sa svih strana dok ne poprime zlatnožutu boju.

U loncu na laganoj vatri otopite maslac te mu dodajte rižu. Posolite ju, dodajte vodu i grašak i kuhajte na srednje jakoj vatri te povremeno promiješajte. Prilog je gotov dok je riža kuhana.

Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti