Džem od malina

Zamislite doručak uz džem koji ste sami napravili?
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 900 g šećera
- 900 g svježih malina
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Operite i osušite staklenke, a zatim ih stavite u pećnicu na 15 minuta da ih sterilizirate.
Šećer stavite u pećnicu na 5 do 10 minuta da se zagrije.
Stavite maline u široku posudu od nehrđajućeg čelika i kuhajte 3 do 4 minute dok sok ne počne teći. Dodajte vrući šećer i miješajte dok se maline ne raspadnu.
Pojačajte toplinu i kuhajte polako oko 5 minuta često miješajući. Uzmite malo voća i soka, stavite na tanjur u hladnjak na par minuta. Izvadite tanjur iz hladnjaka i gurnite lagano sirup vrškom prsta: ako se sirup nabora, džem je kuhan.
Džem uklonite s topline i sipajte u sterilizirane staklenke. Odmah zatvorite staklenke i pohranite ih na hladno mjesto.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaDžem od smokava i malina1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od breskve i limuna35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od jagoda, meda i chia sjemenki20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od trešanja40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZobene pahuljice s malinama i chia sjemenkama20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345