Džem od smokava i malina

Smokve su jako dobar izvor dijetalnih vlakana.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 šalice malina
- 1 šalica nasjeckanih smokava
- 1/2 šalice šećera
- 2 žlice limunovog soka
Priprema
Stavite voće u zdjelu, pospite šećerom i pustite da stoji 30 minuta.
Voće stavite ulonac i kuhajte na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok smjesa ne počne ključati. Nastavite kuhati dok se udio smjese ne smanji za pola. Smjesa treba biti gusta i lijepiti se za kuhaču.
Uklonite s vatre i pustite da se ohladi. Džem stavite u staklenu teglicu i držite u hladnjaku najviše 3 mjeseca.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaDžem od jagoda, meda i chia sjemenki20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od breskve i jagoda1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od jagoda i rabarbare45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od jagoda i chia sjemenki25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od rabarbare i malina20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345