Granola s bademima i brusnicama

Granolu poslužite s mlijekom, jogurtom i voćem.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300 g zobi
- 160 g nasjeckanih badema
- 170 g heljde
- 2 žlice cimeta
- 40 g sjemenki suncokreta
- 175 g sušenih brusnica
- 60 g kokosovog ulja
- 50 g meda
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte zob, bademe, heljdu, cimet i sjemenke suncokreta.
U malom loncu na srednje jakoj vatri kuhajte kokosovo ulje i med. Pričekajte da se kokosovo ulje u potpunosti ne otopi. Dodajte smjesu sa zobi i sve dobro izmiješajte.
Ravnomjerno rasporedite smjesu na pripremljen lim za pečenje i pecite 3o minuta. Promiješajte par puta kako bi se granola ravnomjerno ispekla.
Nakon 30 minuta granolu izvadite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi. Zatim dodajte sušene brusnice. Čuvajte u zatvorenoj posudi.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZobene pahuljice s bananom i maslacem od kikirikija15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBaba Ganoush namaz30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345