Krekeri sa sjemenkama i crnim kimom
Naši blogeri kao da su si uzeli za zadatak da crni kim učine izrazito primamljivim. Iznimno zdrav, ponovit ćemo po stoti put da navodno „liječi sve osim smrti,“ crni kim ima malo izraženiji okus koji ne sjedne svakome. Valjda to tako mora biti, neki balans između dobrih i ne toliko dobrih stvari. Ali ovi Renatini krekeri stavljaju bilancu debelo u zeleno i ovdje crni kim prezentira samo svoja najbolja svojstva. Zdravi i ukusni – što još čekate?
Izvor slike: Renata Mavrić – Life in balance by Renata
Vrijeme pripreme: 2:50h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150 g zobenih pahuljica, sitnih (po potrebi bez glutena)
- 135 g suncokretovih sjemenki
- 100 g lanenih sjemenki, cijelih
- 80 g sezama
- 1 žlica chia sjemenki
- 4 žlice psyllium ljuskica
- 1 žličica soli
- 1 žličica Letifico brašna crnog kima (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
- 1/2 žličice sjemenki crnog kima
- 1/2 žličice sjemenki kima
- 1/2 žličice kurkume
- malo crnog papra
- 1 žlica Letifico medene kreme s dodatkom crnog kima
- 3 žlice kokosovog ulja, otopljenog
- 350 ml tople vode
Priprema
- Pomiješati sve suhe sastojke. Zatim rastopite ulje i medenu kremu u toploj vodi te smjesu prelijte preko suhih sastojaka.
- Miješanjem ćete dobiti gustu smjesu. Ako je ipak pregusta za izmiješati možete dodati 2-3 žlice vode.
- Tijesto podijelite na dva dijela te zasebno razvaljajte čim tanje, 2-3 milimetra, između dva komada papira za pečenje.
- Nožem zarežite željeni oblik krekera, ja sam pravokutnike, te ostavite krekere da se “posuše” na radnome stolu minimalno 2 sata, a može i više.
- Pecite na 175°C oko 20 minuta, izvadite, okrenite te nastaviti peći još 10 minuta.
Krekere poslužite hladne uz omiljeni namaz! :)
Izvor:
letifico.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaGomashio10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti