Ostavite prošlost iza sebe i počnite živjeti!

Ostavite prošlost iza sebe i počnite živjeti!

Ostavite prošlost iza sebe i počnite živjeti!
  • Objavljeno: Srijeda, 16.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Kada počnete živjeti dan po dan i kada se naučite potpuno prepustiti, osjetit ćete niz pogodnosti. Nitko ne voli loša vremena jer ona imaju negativan utjecaj na raspoloženje i um. Svima nam je prošlost ispunjena lošim uspomenama i danima za kojima možda i žalimo, ali nikada nije dobro razmišljati o prošlosti. Kada naučite živjeti u sadašnjosti i otpustite prošlost, u vaš život će se ući pozitivnost i nada.

Izbjegavajte loše raspoloženje

Svi imamo loše dane i trenutke kada nismo najbolje raspoloženi. Život u prošlosti može uzrokovati loše raspoloženje, a to privlači i širi negativnu energiju. Tako stvarate negativno i nezdravo okruženje, a nitko ne želi tako živjeti.

Pročitajte koje su najčešće negativne misli i kako ih pobijediti.

Počnite živjeti novi život

Jeste li se ikada uhvatili kako živite u prošlosti, razmišljate o lošim uspomenama, situacijama i problemima? To se povremeno događa svima, naročito kada u sadašnjosti radimo nešto što je povezano ili nas podsjeća na prošlost. To može uistinu frustrirati! Zato je važno boriti se protiv takvog načina razmišljanja. Trebate zaboraviti prošlost i nastaviti živjeti. Život uvijek ide dalje.

Oslobodite se stresa

Stres je najgori i najjači neprijatelj. Zbog užurbanog stila života stresa se gotovo nikada nećete moći u potpunosti riješiti. Ipak, to ne znači da se ne trebate truditi i pokušavati eliminirati stres. Jedan od načina je da prestanete živjeti u prošlosti. Na taj način ćete ukloniti jedan od vodećih izvora stresa, fokusirati se na budućnost i prestati brinuti o prošlosti.

Ne možete ništa promijeniti

Jedno važno pitanje koje će vam pomoći da prestanete toliko razmišljati o prošlosti jest: možete li se vratiti u prošlost i promijeniti određene događaj? Odgovor je, definitivno ne. Bez obzira na to koliko ste nezadovoljni svojom prošlošću, uvijek se sjetite da po tom pitanju ne možete napraviti apsolutno ništa.

Saznajte kako preuzeti kontrolu i postati sretan!

Razvijajte pozitivnost

Još jedan razlog zbog koje trebate prestati razmišljati o prošlosti i početi živjeti u sadašnjosti jest pozitivnost. Pozitivnost je važan dio života koji pomaže u ostvarenju mira, usvajanju zdravih navika i uvođenju pozitivnosti u život.

Oslobodite se straha

Vjerojatno se suočavate s različitim strahovima. Njih se obično vrlo teško riješiti, a jedan od razloga njihove pojave je nedostatak hrabrosti da se s njima suočite. Jedan od načina da prestanete živjeti u strahu je da se prepustite i prestanete razmišljati o prošlosti i određenim događajima koji su uzrokovali život u strahu.

Pročitajte što sve krade vaš unutarnji mir.

Ne razvijajte ovisnosti

Jeste li o nečemu ovisni? Ako se trenutno suočavate s ovisnostima, potrudite se s time prestati jer ćete svoj život učiniti kvalitetnijim. Ako ste o nečemu prestali biti ovisni, onda takav stav i zadržite. Zapravo, potrudite se u potpunosti zaboraviti da ste uopće ikada i bili o nečemu ovisni.

Zavolite sami sebe

Ako razmišljate o prošlosti i nekim lošim događajima s kojima ste se suočili i zbog kojih zamjerate sami sebi, sigurno nećete biti sretni. Živite u sadašnjosti i prestanite razmišljanja o prošlosti jer će vam to donijeti ljubav prema samome sebi.

Postanite sretniji

Zdravlje organizma je vrlo važno da biste mogli ispunjeno živjeti. Loše zdravlje će otežati obavljanje određenih aktivnosti, a sigurno ne želite biti takva osoba. Oslobodite se prošlosti i fokusirajte se na sadašnjost jer ćete tada postajati zdraviji i, u konačnici, sretniji.

Isprobajte meditaciju i vizualizaciju za tijelo i um!

Stvarajte nova prijateljstva

Prijatelji su neophodan dio života, bez njih život ne bi imao smisla. Dobri prijatelji naše dane čine sretnijima i život ljepšim. Ako ćete živjeti u prošlosti, jedino o čemu ćete razmišljati u problemi i počet ćete vjerovati u to da vas nitko ne želi. Trebate razmišljati isključivo o sadašnjosti jer će vam to dati samopouzdanje i privući će nove ljude u vaš život.

Jučer je povijest

Ono što se dogodilo u prošlosti je sada nedohvatljivo. S obzirom da prošlost ne možemo promijeniti, budućnost je jedino na što se ima smisla fokusirati.

Sadašnjost je važna

Prošlost je važna i predstavlja nešto iz čega definitivno možemo naučiti i postati bolji. U sadašnjosti živite i djelujete, trebate prestati brinuti o prošlosti i postati zainteresirani isključivo za sadašnjost.

Budite slobodni

Sloboda je takav blagoslov koji se ne može zamijeniti ni sa čim drugim. Sloboda predstavlja to da radite što god hoćete i kada god hoćete. Nemojte se ograničavati i prestanite robovati prošlosti. Uvijek razmišljajte samo o sadašnjosti i o tome kako možete nešto naučiti iz prošlih pogrešaka.

Prošlost utječe na vaše sadašnje sposobnosti

Jeste li ikada razmišljali o tome da prošlost može uzrokovati smanjenje vaših sadašnjih sposobnosti? Prošlost može imati takav utjecaj na vašu sposobnost da ćete se početi osjećati kao da ste počinili puno grešaka i da ih još uvijek činite. Upravo zbog toga trebate zaboraviti prošlost kako biste mogli eliminirati te misli.

Postanite uspješni

Tko od nas ne želi biti uspješan, osjećati se neovisno i raditi stvari o kojima smo prije samo sanjali? Uspjeh se ne događa samo tako, trebate djelovati, biti strpljivi i ići naprijed. Jedan od načina da to postignete jest da ostavite prošlost iza sebe i počnete živjeti u sadašnjosti.

Svoje dane učinite sretnima

Sreća je nešto što se treba dosezati svaki dan. Sreća je zarazna i ne donosi prednosti samo vama, već i ljudima oko vas. Na taj način gradite zdravo i pozitivno životno okruženje.

Isprobajte ove pozitivne afirmacije za početak dana!

Izbjegavajte stvaranje problema

Tko još želi dodatne probleme? Nemojte bespotrebno raditi probleme tamo gdje ih nema. Na vas će to fizički, moralno i emocionalno štetno utjecati. Ako nastavite živjeti u prošlosti i prestanete se nadati lijepoj i svijetloj budućnosti, stvorit ćete dodatne i bespotrebne probleme.

Prestanite biti depresivni

Depresiju karakterizira izražena tuga koja je izazvana raznim događajima. Depresija može uzrokovati brojne probleme. Upravo zbog toga trebate dati sve od sebe da ju izbjegnete i vježbate pozitivno razmišljanje i optimizam. Jedan od vodećih uzročnika depresije je razmišljanje o prošlosti.

Poradite na samopouzdanju

Samopouzdanje predstavlja način na koji doživljavamo naše sposobnosti. Fokusiranje na prošlost nikada neće ojačati samopouzdanje. Živjeti u trenutku, dok ignorirate prošlost, definitivno može pomoći u jačanju samopouzdanja.

Odredite cilj

Određivanje ciljeva je ono što će vas potaknuti da ih počnete i ostvarivati. Razmišljanje o prošlosti će vas obeshrabriti u određivanju ciljeva jer ćete razmišljati kako te ciljeve nikada nećete uspjeti ostvariti.

Saznajte kako možete biti produktivniji!

Budite uzor

To će imati pozitivno djelovanje na vaš život i predstavljati vam užitak. Kada razmišljate o tome da nekome trebate biti uzor, instinktivno ćete početi živjeti najbolje što možete jer ćete tek tada moći i drugima savjetovati da rade to isto.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije