Lazanje od povrća

Lazanje bogate povrćem.
Vrijeme pripreme: 1:15h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 narezana tikvica
- 450 g ricotta sira
- 1 jaje
- 1 žlica bosiljka
- sol
- papar
- 2 žlice umaka od rajčice
- 9 listova za lazanje
- 280 g nasjeckanog špinata
- ¼ šalice parmezana
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje i pržite tikvice oko 5 minuta, dok ne postanu mekane.
Pomiješajte jaje, sir, bosiljak, sol i papar. Tri lista lazanja stavite u nauljenu posudu za pečenje. Ravnomjerno rasporedite umak od rajčica. Na umak stavite pola mješavine sa sirom , pola špinata, pola tikvica i pola parmezana. Stavite tri lista lazanja na vrh i ponovite. Na zadnje listove špinata stavite umak od rajčice i pospite s malo sira.
Lazanje prekrijte folijom i pecite 25 minuta na 200°C. Skinite foliju i pecite još 20 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLasagne od tikvica s morskim plodovima50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZelena kašica za najmlađe20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagane lazanje s povrćem1:10h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345