Losos u umaku od maslaca, limuna i meda

Čisti užitak!
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 žlice maslaca
- 4 žlice meda
- sok od 1 limuna
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 4 fileta lososa
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Losos posolite i popaprite po želji. U tavi na laganoj vatri rastopite maslac. Dodajte med i sok od limuna. Dobro promiješajte i kuhajte oko 3 minute, odnosno dok maslac ne počne mijenjati boju. Dodajte češnjak i kuhajte još 2 minute.
Dodajte filete lososa u tavu i pecite 2 do 3 minute, odnosno dok ne počnu poprimati zlatno smeđu boju.
Premjestite losos na lim za pečenje i pecite oko 10 minuta. Prelijte ostatkom umaka od maslaca i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaSendvič od lososa i špinata5 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od sira s lososm i vlascem10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLosos na japanski i riža s avokadom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKajgana s lososom10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet sa dimljenim lososom10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345