Mediteranska juha od leće

Ova ukusna i hranjiva juha pravi je izbor koji će vas zagrijati u hladnim zimskim danima.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300 g suhe smeđe leće
- 1 l vode ili povrtnog temeljca
- 2 crvena luka nasjeckana
- 3 protisnuta režnja češnjaka
- 2 mrkve narezane na komadiće
- 2 lovorova lista
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 60 ml maslinovog ulja
- žličica kurkume
- žličica kumina
- žlica vinskog octa
- sol i papar
- svježe sjeckani peršin
Priprema:
1. Leću natopite u vodi preko noći.
2. U dublji lonac ulijte vodu ili temeljac, leću, luk, češnjak, mrkve i lovorov list. Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri oko 30 minuta.
3. U 6 žlica vode razmutite žlicu koncentrata rajčice i ulijte u lonac s lećom. Dodajte peršin, kurkumu i kumin te sol i papar po ukusu. Kuhajte još 15 minuta, odnosno dok leća nije gotova.
4. Ako vam se juha čini pregusta slobodno dodajte još vode ili temeljca. Prije kraja kuhanja dodajte maslinovo ulje.
5. Poslužite toplo.
Izvor:
30daysofgreekfood.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaVarivo od graha, mrkve i celera3:45h12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna i zdrava leća45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVarivo s tikvicama, rajčicom i češnjakom1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaHalloumi sir s lećom, slanutkom i limunom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVarivo od graška i ječma s feta sirom55 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345