Varivo od graška i ječma s feta sirom
Napravite ovo ukusno i niskokalorično jelo!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 55 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 480 kcal / 2.008,32 kJ
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 sitno nasjeckana luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- sok od 2 limuna
- 200 g ječma ispranog pod hladnom vodom
- 700 ml povrtnog temeljca
- 200 g feta sira narezanog na kockice
- prstohvat svježe nasjeckane mente
- 400 g graška
Priprema
U tavi zagrijte 1 žlicu ulja. Dodajte luk 3 minute. Zatim dodajte češnjak i limun, i pirjajte još 1 minutu. Dodajte ječam i povrtni temeljac. Kuhajte oko 30 minuta uz povremeno miješanje.
U međuvremenu, stavite feta sir u zdjelu s preostalim maslinovim uljem, polovicom limunovog soka, 2/3 mente i prstohvatom crnog papra. Ostavite da se marinira dok se ječam kuha. Pojačajte vatru i dodajte grašak i fetu. Kuhajte 3 minute.
Poslužite posuto preostalom mentom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaVarivo od graha, mrkve i celera3:45h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVarivo s tikvicama, rajčicom i češnjakom1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od graška s kuskus salatom35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaQuinoa sa slanutkom i povrćem50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti