Njoki s prokulicama i bademima

Kremasti njoki posuti parmezanom i listićima badema.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g njoka
- 5 šalica prokulica
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/4 žličice papra
- 3 žlice listića badema
- 1/3 šalice parmezana
Priprema
Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju. Zadnju minutu dodajte prokulice u njoke, ocijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte tavu, dodajte maslac i ulje, pržite oko 7 minuta dok maslac ne poprimi zlatno žutu boju, dodajte njoke i prokulice, popaprite i dobro promiješajte.
Rasporedite njoke na tanjure, svaku porciju pospite bademima i parmezanom. Poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki s tikvicama, ricottom i bosiljkom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prokulica i luka35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki s graškom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPopečki od prokulica30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni batat s povrćem kao prilog40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345