Pečeni krumpir s peršinom

Krumpir poslužite uz meso ili ribu.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 220 kcal / 920,48 kJ
Sastojci
- 2 žlice ulja
- 3 žlice pelata
- 1 žličica paprike
- 800g krumpira izrezanog na kockice
- 4 češnja češnjaka
- sok od ½ limuna
- 1 žličica nasjeckanog peršina
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte ulje, rajčicu i papriku. Umiješajte u krumpire. Nasjeckajte češnjak i stavite na lim za pečenje s krumpirom.
Začinite po želji i pecite 40 minuta. Nakon 20 minuta dobro promiješajte krumpir. Pet minuta prije kraja, pospite sokom od limuna i vratiti u pećnicu. Prije posluživanja krumpir pospite peršinom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSočan pomfrit s češnjakom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od avokada i maslina15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski doručak s jajima30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVarivo s tikvicama, rajčicom i češnjakom1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345