Sočan pomfrit s češnjakom

Sočan pomfrit s češnjakom

Sočan pomfrit s češnjakom
  • Objavljeno: Utorak, 12.02.2019.
  • Broj pregleda: 1.043
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pomfrit se ne mora pržiti u dubokom ulju kako bi bio ukusan. Uz ovu marinadu omiljeni će prilog biti iznimno sočan.
Izvor slike: Pexels
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1kg krumpira 
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 8 nasjeckanih češanja češnjaka
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 1/4 šalice soka od limuna
  • 3 žlice nasjeckanog vlasca

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Za to vrijeme ogulite krumpir i narežite na štapiće
  3. Za pripremu marinade posudu stavite sve sastojke osim krumpira i pilećeg temeljca i dobro promiješajte da se sastojci spoje.
  4. Krumpir stavite u vatrostalnu posudu, prelijte marinadom i pecite oko 10 minuta.
  5. Krumpir izvadite iz pećnice, dodajte pileći temeljac, te vratite u pećnicu. Pecite još oko 20 minuta.

Ovaj sočan i mirisan krumpir poslužite uz ražnjiće od ananasa i piletine!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti