Sočan pomfrit s češnjakom
Pomfrit se ne mora pržiti u dubokom ulju kako bi bio ukusan. Uz ovu marinadu omiljeni će prilog biti iznimno sočan.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 4 žlice maslinovog ulja
- 8 nasjeckanih češanja češnjaka
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 1/2 šalice pilećeg temeljca
- 1/4 šalice soka od limuna
- svježi ružmarin
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Za to vrijeme ogulite krumpir i narežite na štapiće.
- Za pripremu marinade posudu stavite sve sastojke, osim krumpira i pilećeg temeljca i dobro promiješajte da se sastojci spoje.
- Krumpir stavite u vatrostalnu posudu, prelijte marinadom i pecite oko 10 minuta.
- Krumpir izvadite iz pećnice, dodajte pileći temeljac te vratite u pećnicu. Pecite još oko 20 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski doručak s jajima30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilja s krumpirom i dimljenom paprikom1:15h12345
-
Vegetarijanska prehranaPire od mrkve i slatkog krumpira30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKrumpir salata s inćunima i kuhanim jajima30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSalata od krumpira, jaja i kiselih krastavaca10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti