Rajčice punjene artičokama i špinatom

Rajčice punjene artičokama i špinatom

Rajčice punjene artičokama i špinatom
  • Objavljeno: Srijeda, 06.07.2016.
  • Broj pregleda: 189
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Rajčice su jako dobar izvor vitamina A, C i K.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 velike rajčice
  • 170 nasjeckanih artičoka
  • 280g nasjeckanog špinata
  • 4 nasjeckane glavice luka
  • 85g krem sira
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žličice nasjeckanog timijana
  • 1/2 šalice parmezana
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Rajčice prerežite popola. Unutarnji dio rajčica izdubite, nasjeckajte i stavite u veliku posudu. Dodajte preostale sastojke, dobro promiješajte i smjesom napunite rajčice.

Rajčice poslažite na lim za pečenje i pecite 10 do 15 minuta. Izvadite i pustite da stoje oko 10 minuta prije posluživanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti