Rižoto s limunom
Ovaj rižoto ćete pamtiti!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 šalice riže
- 6 šalica pilećeg temeljca
- 1 / 2 šalice bijelog vina
- korica od 3 limuna
- sok od 1 limuna
- 1 / 2 žličice bijelog papra
- 1 nasjeckana srednja glavica luka
- 2 nasjeckana režnja češnjaka
- 3 - 4 žlice maslinovog ulja
- 1 šalica parmezana
- svježe sjeckani peršin
Priprema
Luk, češnjak i rižu zagrijte na maslinovom ulju. Popecite oko 5 minuta, ili dok rubovi riže ne postanu prozirni.
Dodajte bijelo vino i promiješajte. Dodajte šalicu toplog pilećeg temeljca i miješajte dok se sva tekućina ne upije. Promiješajte dobro i polako pirjajte dok tekućina ne ispari, a zatim dodajte još jednu šalicu temeljca i promiješajte ponovo. Nastavite ovaj postupak sve dok se sva tekućina ne ispari.
Kada je riža al dente, dodajte sir i papar i dobro promiješajte da se rastopi. Dodajte sok od limuna i koricu. Dobro izmiješajte. Poslužite odmah uz svježe nasjeckan peršin.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTeriyaki tofu s mladim lukom i rižom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna kašica od breskve i riže20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti