Rižoto s limunom

Rižoto s limunom

Rižoto s limunom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj rižoto ćete pamtiti!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 šalice riže
  • 6 šalica pilećeg temeljca
  • 1 / 2 šalice bijelog vina
  • korica od 3 limuna
  • sok od 1 limuna
  • 1 / 2 žličice bijelog papra
  • 1 nasjeckana srednja glavica luka
  • 2 nasjeckana režnja češnjaka
  • 3 - 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 šalica parmezana
  • svježe sjeckani peršin

Priprema

Luk, češnjak i rižu zagrijte na maslinovom ulju. Popecite oko 5 minuta, ili dok rubovi riže ne postanu prozirni.

Dodajte bijelo vino i promiješajte. Dodajte šalicu toplog pilećeg temeljca i miješajte dok se sva tekućina ne upije. Promiješajte dobro i polako pirjajte dok tekućina ne ispari, a zatim dodajte još jednu šalicu temeljca i promiješajte ponovo. Nastavite ovaj postupak sve dok se sva tekućina ne ispari.

Kada je riža al dente, dodajte sir i papar i dobro promiješajte da se rastopi. Dodajte sok od limuna i koricu. Dobro izmiješajte. Poslužite odmah uz svježe nasjeckan peršin.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti