Teriyaki tofu s mladim lukom i rižom

Teriyaki tofu s mladim lukom i rižom

Teriyaki tofu s mladim lukom i rižom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19.04.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj brzi recept za pripremu tofua će vas oduševiti i nahraniti gladne nepce.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 150 g kuhane riže
  • 50 ml umaka od soje
  • 50 ml vode
  • 2 žlice mirina
  • ½ žličice svježe naribanog đumbira
  • 1 žličica agavinog sirupa
  • 350 g tofua
  • 3 do 4 mlada luka
  • 2 žličice suncokretovog ulja
  • ½ žličice sjemenki crnog sezama 
  • 1 nasjeckana crvena čili papričica

Priprema teriyaki tofua s mladim lukom i rižom

1. U dublju tavu ulijte umak od soje i vodu te im dodajte mirin, đumbir i agavin sirup. Pirjajte miješajući oko 5 minuta, dok se umak zgusne. Prelijte umak u zdjelicu i pustite da se malo ohladi.

2. Izrežite tofu na kockice. Tavu u kojoj ste pripremili umak zagrijte ulje te prepržite nasjeckani mladi luk i tofu oko 4 minute sa svake strane. Kada je gotovo prelijte pripremljenim umakom.

3. Kuhanu rižu podijelite u 2 zdjelice i na to stavite tofu.

4. Posipajte sjemenkama sezama, sjeckanom čili papričicom i narezanim zelenim dijelom mladog luka.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti