Tex-Mex jaja

Tex-Mex jaja

Tex-Mex jaja
  • Objavljeno: Petak, 03.11.2017.
  • Broj pregleda: 1.168
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako vam je dosadila uobičajena priprema jaja a volite brze i jednostavne obroke, svakako isprobajte ovaj meksički recept.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 753 kcal / 3.150,55 kJ

Sastojci

  • 2 narezana batata
  • 1 limeta, narezana na kriške
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 narezani luk
  • ½ manjeg korijena korijandera (nasjeckati korijen, a listove otkinuti i sačuvati)
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žličica kumina
  • 400 g kuhanog i ocijeđenog crnog graha
  • 4 jaja
  • 1 avokado, narezan na tanke kriške
  • šaka tortilja čipsa s okusom sira (po želji)

Priprema

Stavite batat i kriške od pola limete u posudu za pečenje i pecite dvadesetak minuta na 200 stupnjeva. Pecite dok batat ne omekša.

U međuvremenu, zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pržite luk oko 5 min. Umiješajte nasjeckani korijander i začine. Nakon 1 minute dodajte grah, a potom i pečeni batat. U smjesu razbijte jaja.

Poklopite i pecite oko 8 minuta. Kada su jaja pečena, nadjenite ih avokadom, listovima korijandera i preostalim kriškama limete.

Po želji, jelo dodatno začinite čipsom od tortilja koje će dati hrskavu teksturu obroku.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti