Tjestenina s keljom i šampinjonima
 
    Kelj je jako dobar izvor bakra i mangana.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 35 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 žlice maslinovog ulja
- 300g nasjeckanih šampinjona
- 1 nasjeckana glavica kelja
- 1/2 nasjeckane glavice luka
- 6 nasjeckanih češanja češnjaka
- 1/4 žličice crvene paprike
- 1/4 šalice vode
- 300g tjestenine
- sol
- papar
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite da stoji sa strane.
U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte luk i šampinjone. Kuhajte 5 do 6 minuta. Dodajte češnjak, sol, papar i crvenu papriku. Dobro promiješajte i dodajte polovicu kelja i 1/4 šalice vode. Poklopite i kuhajte oko 3 minute.
Uklonite s vatre, dodajte preostali dio kelja i vode, poklopite i pustite da stoji 3 do 5 minuta. Dodajte tjesteninu, promiješajte i poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Vegetarijanska prehranaTjestenina sa šampinjonima i graškom25 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaTjestenina sa šampinjonima i svježim povrćem30 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
- 
                Vegetarijanska prehrana
- 
                Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    