Tjestenina s keljom i gljivama
Ručak koji će vas osvojiti.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450g tjestenine
- 3 žlice maslaca
- 1 nasjeckana glavica luka
- 450g nasjeckanih gljiva
- 340g nasjeckanog kelja
- 1.5 šalica povrtnog temeljca
- 85g ovčjeg sira
- 1/2 šalice grčkog jogurta
- 1/2 žličice naribanog muškatnog oraščića
- sol
- papar
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite sa strane.
U međuvremenu rastopite 1 žlicu maslaca. Dodajte luk i kuhajte ga dok ne omekani. Uklonite s vatre i ostavite sa strane.
Rastopite 2 žlice maslaca u loncu i kuhajte gljive dok ne omekane. Posolite i dobro promiješajte. Dodajte 1/2 šalice temeljca. Vratite lonac s lukom na vatru i dodajte kelj. Dodajte 1 šalicu temeljca i kuhajte oko 8 minuta, dok kelj ne omekani. Dodajte u smjesu gljive, dodajte papar i muškatni oraščić.
U tjesteninu umiješajte smjesu od kelja i gljiva, dodajte ovčji sir i grčki jogurt, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od špinata2:20h12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaUkusna tjestenina s brokulom i češnjakom35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKremasta tjestenina s kozicama20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti