Lazanje od špinata

Lazanje od špinata

Lazanje od špinata
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.02.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pripremite neodoljive lazanje koje će se svidjeti i ljubiteljima mesa, ne samo vegetarijancima!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 600 g smrznutog nasjeckanog špinata
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 2 protisnuta režnja češnjaka
  • 900 ml umaka od rajčice
  • 300 g svježeg sira
  • 200 g ribane mozzarelle
  • parmezan
  • 1 jaje
  • 250 g tijesta za lazanje
  • 250 ml vode
  • origano
  • bosiljak
  • peršin
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema

1. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje i popržite luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte špinat i pirjajte oko 5 minuta.

2. Zatim ulijte umak od rajčice, vodu, origano i bosiljak te pirjajte 20 minuta na laganoj vatri. Kada je umak gotov ostavite ga sa strane.

3. Za to vrijeme u zdjeli pripremite smjesu od sira tako što ćete pomiješati svježi sir, parmezan, peršin, sol, papar i jaje.

4. Dno vatrostalne zdjele namažite maslinovim uljem i stavite 4 lista tijesta za lazanje. Na to dodajte pripremljeni umak od špinata, zatim još 4 komada tijesta i dio smjese od sira. Tim redoslijedom slažite slojeve u zdjelu.

5. Kada ste potrošili sav umak i smjesu od sira, stavite posljednja 4 lista tijesta i na vrh ravnomjerno rasporedite mozzarellu.

6. Pecite poklopljeno u pećnici na 180 stupnjeva 50 minuta. Uklonite poklopac i pecite još 15 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti