Zapečene tikvice sa sirom i jajima

Idealan ranojesenski vegetarijanski ručak ili prilog uz meso.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g tikvica
- 250 g krem sira
- 150 g mlijeka
- 2 jaja
- 20 grama brašna
- sol i začini po ukusu
Priprema jela s tikvicama je odličan način da kraj ljeta proslavite u vedrom tonu. Ova ljetna namirnica je, osim što je niskokalorična, izrazito dobar izvor folata, kalija, provitamina A i vitamina C te je zato odličan izbor hrane na prijelazu između godišnjih doba kada vladaju viroze. Dobro je znati da ih nije potrebno guliti jer im je kora prepuna antioksidansa betakarotena, već ih je dovoljno samo dobro oprati.
Priprema:
- Tikvice dobro operite i nasjeckajte ih na sitnije kockice. Nemojte ih guliti.
- Pjenasto umutite jaja, dodajte mlijeko, brašno razmućeno u malo mlijeka, sol i začine, a zatim umiješajte sir i nasjeckane tikvice.
- Sve dobro promiješajte i ulijte u vatrostalnu posudu.
- Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta na 250°C, zatim smanjiti temperaturu na 200°C i peći još oko 20 minuta, dok ne porumeni.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaPečena jaja na talijanski način30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagane lazanje s povrćem1:10h12345
-
Vegetarijanska prehranaPohane tikvice: savršeno začinjene i hrskave15 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
Popularni recepti
-
SalateHladna salata s tjesteninom25 min12345
-
Tradicionalna jelaCvetlinska gibanica sa sirom1:30h12345
-
Internacionalna jela
-
Jela od mesaPile u aromatičnom umaku50 min12345
-
Niskokalorična jelaLasagne od tikvica s ricottom1 h12345
-
Vegetarijanska prehrana