Tjestenina s kruškama i gorgonzolom

Iako pomalo neobična, ova kombinacija namirnica će vas oduševiti!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g tjestenine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana režnja češnjaka
- 1.5 dl povrtnog temeljca
- 150 g gorgonzole
- 50 ml bijelog vina
- 250 ml kiselog vrhnja
- 2 oguljene i nasjeckane kruške
- sol
Priprema tjestenine s kruškama i gorgonzolom
- Tjesteninu stavite kuhati u kipuću vodu s malo soli.
- Dok tjestenina kuha u dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak i dinstajte nekoliko minuta.
- Zatim ulijte temeljac i vino i kuhajte oko 5 minuta. Dodajte sir i pirjajte dok se ne rastopi, uz neprestano miješanje.
- Kada se sir rastopio dodajte kiselo vrhnje i kruške te pirjajte još 2 minute.
- Nakon što je tjestenina kuhana, procijedite ju i dodajte u tavu. Sve dobro promiješajte i poslužite.
Pročitajte zašto su kruške dobre za zdravlje!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine i povrća uz roštilj20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, puretine i tikvica25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tikvicama i slaninom45 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine i feta sira na grčki način10 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
DesertiKolač od čokolade s malinama1:15h12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
DesertiKolač od sira i maslaca od kikirikija45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjeni zapečeni krumpiri1:10h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345