Tjestenina s rajčicom i mozarellom

Tjestenina u zanimljivom umaku.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice nasjeckanog luka
- 1 žličica nasjeckanog češnjaka
- 1 konzerva pelata
- 2 žličice šećera
- 1/2 žličice soli
- 1/8 žličice papra
- 1/2 šalice vode
- 1/2 kocke pileće juhe
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice naribanog mozzarella sira
- 200 g tjestenine
Priprema
Tjesteninu skuhajte al dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite i dodajte 1 žličicu maslinovog ulja.
Zagrijte tavu i popecite luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte pelate i vodu. Umiješajte šećer, sol, papar i kocku pileće juhe. Dodajte vodu i kuhajte 20 minuta.
Dodajte u vrhnje i kuhajte još jednu minutu. Umiješajte tjesteninu i dodajte sir. Kuhajte još 2 minute.
Prije posluživanja umiješajte mozzarellu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s tri vrste sira30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem25 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345