Bruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem

Bruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem

Bruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem
  • Objavljeno: Petak, 18.10.2019.
  • Broj pregleda: 502
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovom ukusnom zalogaju od svega 4 glavna sastojaka teško je odoljeti, a uz samo malo mašte možete napraviti i svoju verziju jela za svaku priliku!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • kruh/tost
  • gorgonzola
  • grožđe (nekoliko grozdova)
  • šaka oraha
  • maslinovo ulje
  • 1 dl mlijeka
  • maslac
  • mediteranski začini (po želji)
  • ocat (po želji)
  • šećer (po želji)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U kvadratnu posudu za pečenje dodajte rastopljeni maslac, zatim dodajte grožđe i usitnjene orahe i gnječite ih u maslac. Po želji posipajte šećerom i stavite peći 15-ak minuta.
  2. Jednom do dva puta izmiješajte i okrenite, a kad grožđe porumeni izvadite van i odložite sa strane da se hladi na sobnoj temperaturi.
  3. Narežite baguette na kriške, složite na lim i prelijte maslinovim uljem. Stavite u zagrijanu pećnicu 2-3 minute, dok kruh ne dobije zlatno smeđu boju (pazite da ne zagori) pa izvadite van.
  4. U blenderu izmiješajte svježi sir, gorgonzolu i maslinovo ulje dok ne dobijete gustu smjesu. Možete dodati i začine po želji (sol, papar, paprika). Dodajte jednu po jednu žlicu mlijeka kako biste dobili pravu, glatku teksturu.
  5. Na lagano ohlađene kriške dodajte 2 žlice sira, stavite na vrh pečeno grožđe i orahe i prelijte sokom od pečenja, maslinovim uljem ili medom. Ukrasite po želji i poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti