Tjestenina s rukolom, limunom i orasima
Zdrava i ukusna tjestenina.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 170g tjestenine
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 1/4 žličice čilija
- 1 žlica naribane korice limuna
- 85g rukole
- sol
- papar
- 1/4 šalice tostiranih oraha
- sok od 1/2 limuna
- parmezan
Priprema
Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i čili. Pržite oko 10 minuta, odnosno dok češnjak ne poprimi smeđu boju i ne upije svo ulje. Dodajte limuovu koricu i uklonite s vatre.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, rukolu stavite u veliku zdjelu ili lonac. Ocijedite tjesteninu i odmah ju pomiješajte s rukolom. Dodajte smjesu češnjaka i čilija, posplite i popaprite po želji. Tjesteninu stavite na tanjure, pospite orasima i parmezanom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od špinata2:20h12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaUkusna tjestenina s brokulom i češnjakom35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKremasta tjestenina s kozicama20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti