Zapečena tjestenina s tikvicama

Zapečena tjestenina s tikvicama

Zapečena tjestenina s tikvicama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zajamčeno dobar ručak!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 male naribane tikvice
  • 1 crvena paprika
  • 1 srednja glavica luka nasjeckana na kockice
  • 1 sitno sjeckani češanj češnjaka
  • 400g pelata
  • 400g graha
  • 2 ½ šalice tjestenine
  • papar
  • sol
  • ¾ šalice nasjeckanog sira (mozzarella i parmezan)
  • svježi peršin za ukras

Priprema

Nasjeckajte luk, češnjak i papriku. Luk pirjajte na malo maslinovog ulja dok ne bude gotovo proziran. Dodajte češnjak i naribane tikvice. Pirjajte dok tikvice ne porumene.

Dodajte pelate, grah i  ¼ šalice vode. Pustite da kuha na jakoj vatri, a kada prokuha pirjajte pokriveno na laganoj vatri 15 do 20 minuta. Začinite s paprom i soli po želji.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Dodajte tjesteninu u grah i pelate. Sve dobro promiješajte i uklonite s vatre. Izlijte u vatrostalnu posudu i pospite sirom. Pecite na 180°C dok se sir ne otopi. Prije posluživanja ukrasite svježim peršinom. 

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti