Zapečena tjestenina s tikvicama
Zajamčeno dobar ručak!
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 male naribane tikvice
- 1 crvena paprika
- 1 srednja glavica luka nasjeckana na kockice
- 1 sitno sjeckani češanj češnjaka
- 400g pelata
- 400g graha
- 2 ½ šalice tjestenine
- papar
- sol
- ¾ šalice nasjeckanog sira (mozzarella i parmezan)
- svježi peršin za ukras
Priprema
Nasjeckajte luk, češnjak i papriku. Luk pirjajte na malo maslinovog ulja dok ne bude gotovo proziran. Dodajte češnjak i naribane tikvice. Pirjajte dok tikvice ne porumene.
Dodajte pelate, grah i ¼ šalice vode. Pustite da kuha na jakoj vatri, a kada prokuha pirjajte pokriveno na laganoj vatri 15 do 20 minuta. Začinite s paprom i soli po želji.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Dodajte tjesteninu u grah i pelate. Sve dobro promiješajte i uklonite s vatre. Izlijte u vatrostalnu posudu i pospite sirom. Pecite na 180°C dok se sir ne otopi. Prije posluživanja ukrasite svježim peršinom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tikvice punjene tjesteninom35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s tikvicama i grahom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s tikvicama i orasima25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s tikvicama i bundevom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s tikvicama i slanutkom30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti