Zapečene tikvice punjene tjesteninom

Kremaste, ukusne i zasitne.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 velike tikvice
- 1 šalica tjestenine
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1/2 šalice povrtnog temeljca
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- 1/4 šalice parmezana
- 1/3 šalice peršina
- 3 žličice soka od limuna
- 1 žlica krušnih mrvica
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Tjesteninu kuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i dinstajte oko 2 minute. Dodajte češnjak i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte temeljac i vrhnje, pustite da proključa i kuhajte oko 3 minute. Dodajte tjesteninu, parmeza, peršin, sok od limuna i krušne mrvice. Dobro promiješajte, posolite i popaprite po želji.
Tikvice prerežite popola i uklonite koštice. Napunite ih tjesteninom. Pecite oko 20 minuta, izvadite i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s tikvicama i grahom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s tikvicama i orasima25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s tikvicama i bundevom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s tikvicama i slanutkom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečena tjestenina s tikvicama45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345