Gengigel Baby gel

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Gengigel Baby gel

Gengigel® Baby je medicinski proizvod koji sadržava hijaluronsku kiselinu u obliku natrijevega hijaluronata.

Substancija se proizvodi biotehnološkim postupkom koji osigurava visoku čistoću.

Sastav Gengigel®-a Baby je prilagođen djetetu: dodana je aroma mlijeka i vanilije, što se sviđa maloj djeci. Svi su sastojci s toksikološkog vidika potpuno sigurni.

Gengigel® Baby je pouzdano sredstvo, nema kontraindikacija ni nepoželjnih učinaka.

Pakiranje

Gengigel® Baby gel tuba s 15 ml.

Primjena

Brzo i kontinuirano mijenjanje oblika usne šupljine od dječjeg doba do adolescencije zahtjeva pospješeno obnavljanje okolnog zubnog tkiva, posebno sluznice.

Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak vezivnog tkiva te je važna za održavanje ravnoteže vode u desnima i usnoj sluznici, na to utječu promjene usne šupljine u doba rasta.

Izrastanje mliječnih i stalnih zuba te hormonske promjene u doba adolescencije često uzrokuju pomanjkanje prirodne hijaluronske kiseline, zbog čega se smanjuje zaštitni nivo koji pruža usna sluznica.

Egzogeno dodavanje hijaluronske kiseline sprečava pomanjkanje prirodne hijaluronske kiseline odnosno povećava njen učinak te na taj način pospješuje regeneraciju ili cijeljenje oštećenog vezivnog tkiva zuba. Hijaluronska kiselina nema nikakvih lokalnih ili sistemskih farmakoloških učinaka na sluznicu. Depolimerizira se i raspada na osnovne podjedinice djelovanjem bakterijskih enzima.

Posebno je primjeren za djecu jer ne sadrži konzervanse, alkohol niti boje dok su kariogeni zaslađivači u Gengigel®-u Baby zamijenjeni s ksilitolom koji snizuje pH vrijednost te tako sprečava rast mikroorganizama. Djeca su najosjetljivija  na infekcije a najviše su izložena kariogenim čimbenicima.

Posebna važnost primjene je u slučaju kontraindikacije drugih protuupalnih sredstava. Gengigel® Baby je primjeren također za dijabetičare zbog sadržaja prirodnog sladila ksilitola, koji ne uzrokuje karijes i ne utječe na količinu šećera u krvi. Nije poznato međusobno djelovanje s drugim lijekovima, zato je uporaba Gengigel®-a Baby moguća također kod specifičnih terapija, na primjer kod liječenja antibioticima.

Gengigel® Baby je potpuno siguran zbog svojih pozitivnih osobina te je primjeren za liječenje upalnih stanja desni kod male djece.

Gengigel® Baby NE sadržava:

  • alkohol
  • konzervanse
  • boje
  • šećer.

Kad uporabljati Gengigel® Baby?

Upalna stanja (gingivitis, krvarenja, retrakcija desni, džepovi u desnima), traumatska stanja (abrazija, vađenje zuba, nakon kirurških zahvata) i bolesna stanja, kod kojih je povećana potreba za hijaluronskom kiselinom.

Doziranje

Gel nanesite na zahvaćena mjesta tri-do pet puta na dan dok se ne povuku svi znakovi bolesti.

Plast gela jednakomjerno nanesite na desni te ga blago umasirajte čistim prstom.

Prije svakog nanosa preporučamo temeljito čišćenje odnosno ispiranje zuba.

Mjere opreza

Uporaba se ne preporuča kod dokazane preosjetljivosti na Gengigel® Baby.

Ako se znakovi bolesti ne poboljšaju, savjetujte se s liječnikom.

Čuvajte na temperaturi između 5 i 40°C!

Preuzmite uputu u lijeku u PDF formatu.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci