SeptaSol sprej

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis

Sastav

99.8% Maris Aqua, 0.2% sodium oxychloride, oxygen.

Pakiranje

Plastična boca od 100 ml s raspršivačem.

Rok upotrebe

Rok valjanosti označen je na pakiranju proizvoda. U primjeni, nakon prvog otvaranja sredstvo vrijedi 6 mjeseci, a unutar navedenog roka valjanosti.

Uvjeti čuvanja

Čuvati na sobnoj temperaturi, čvrsto zatvoreno u originalnoj ambalaži, dalje od sunčeve svjetlosti i izvora topline, te van dohvata male djece.

Primjena

Septasol Oxygen tekućina sadrži jednoatomski kisik (oxygen) koji uništava mikroorganizme na koži i sluznici, a pritom ne šteti stanicama.

Za samo 60 do 300 sekundi uništit će mikroorganizme, dok istovremeno pomaže brzom oporavku napadnutih stanica i brzom zacijeljivanju rana. Stoga dezinficira i sanira ozljede svih vrsta, pospješuje zarastanje ogrebotina, rana, dekubitusa i rana prouzročenih dijabetesom, te smanjuje hematome i ublažava otekline.

Pomaže kod uboda insekata i kukaca (komarci, ose, pčele, obadi, muhe, pauci, buhe, krpelji itd.) jer smanjuje bol, oteklinu i svrbež već za 1 minutu, a može spriječiti i prijenos zaraze.

Doziranje

Septasol tekućinu u spreju nanesite izravnim prskanjem na oštećenu ili zdravu kožu ili sluznicu ili na vatu, gazu ili neko slično pomagalo.

Postupak možete ponoviti više puta, ovisno o potrebi.

Nakon što se tekućina upije ili osuši, na to područje možete stavljati i gaze, zavoje, flastere i/ili odgovarajuće kreme i masti.

Mjere opreza

Nuspojave:

  • ponekad se može pojaviti osjećaj peckanja
  • tijekom ispiranja usne šupljine u ustima prolazno ostaje slan okus
  • u slučaju kontakta s očima potrebno ih je odmah isprati obilnom količinom vode.

O svakoj nuspojavi obavijestiti liječnika ili ljekarnika.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci