Cicatridina® sprej

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Cicatridina® sprej

Sastav

Aluminijev škrob oktenilsukcinat, heksametildisiloksan, slatko bademovo ulje, vitamin E acetat, ksimeninska kiselina, eterično ulje limuna, eterično ulje čajevca, natrijeva sol hijaluronske kiseline, butan, izobutan, propan.

Rok valjanosti odnosi se na proizvod u neotvorenom i pravilno čuvanom pakiranju. Proizvod ne upotrebljavati nakon isteka roka valjanosti navedenog na dnu pakiranja ili ako je pakiranje bilo otvoreno ili oštećeno.

Natrijeva sol hijaluronske kiseline; za vanjsku primjenu.

Primjena

Pomoćna terapija reparativnih procesa površinskih i dubokih rana (ogrebotina, razderotina, opeklina, kirurških rana, rana od dekubitusa i čireva).

Doziranje

Preporučuje se prije svake primjene temeljito očistiti područje koje će se tretirati.

Da bi olakšali miješanje pudera, prije svake primjene bočicu dobro protresti dok se ne čuje kuglica unutar bočice.

Držeći bočicu uspravno, raspršite sprej na udaljenosti od 10 do 15 cm, provjeravajući je li proizvod raspršen izravno na područje koje treba tretirati.

Ponoviti dva ili tri puta dnevno.

Mjere opreza

Primjena svih proizvoda za lokalnu primjenu, posebice ako je dugotrajnija, može uzrokovati senzibilizaciju; ako se to dogodi, prestanite s primjenom i posavjetujte se s liječnikom kako biste započeli prikladnu terapiju.

Kontraindikacije

Poznata preosjetljivost na neku od komponenti.

Neželjeni učinci

Primjena svih proizvoda za lokalnu primjenu, posebice ako je dugotrajnija, može uzrokovati senzibilizaciju. Ako se to dogodi, ili ako primijetite druge neželjene učinke, prestanite s primjenom i savjetujte se s liječnikom kako biste započeli prikladnu terapiju.

Upozorenja

Oprez. Zapaljivi aerosol. Spremnik je pod tlakom: može eksplodirati ako se zagrije. Čuvati dalje od izvora topline, vrućih površina, iskri, otvorenog plamena i drugih izvora koji mogu izazvati zapaljivanje. Zabranjeno pušenje. Ne raspršivati blizu otvorenog plamena ili drugih izvora koji mogu izazvati zapaljivanje. Ne probijati ili paliti, čak ni nakon upotrebe. Čuvati podalje od sunčeve svjetlosti. Ne izlagati temperaturama višim od 50°C/122°F. Držati izvan dosega djece. Izbjegavati kontakt s očima. Ne gutati.

 

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci