Clearblue brzi test

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Clearblue brzi test

Clearblue brzi test za utvrđivanje trudnoće jednostavan je za korištenje, a rezultati su dotupni već u roku od 1 minute. Njegov revolucionarni dizajn rezultat je iscrpnog istraživanja u kojem su sudjelovale žene te je čak osvojio nagradu Red Dot Design 2012. godine. Clearblue brzi test vrlo je osjetljiv, te se može testirati do 5 dana prije izostale mjesečnice.

Primjena

Kako Clearblue funkcionira?

Kada ste trudni, vaše tijelo proizvodi hormon trudnoće hCG (humani korionski gonadotropin). Količina hCG u vašem tijelu povećava se u ranim stadijima trudnoće. Clearblue Brzo otkrivanje može otkriti vrlo male količine ovog hormona u vašoj mokraći (osjetljivost ovog testa je 25 mlU/ml).

Testirati se možete u bilo koje doba dana od dana očekivane mjesečnice

 1. Kada ste spremni za testiranje, uklonite zaštitni omot i skinite čep. Odmah upotrijebite testni štapić
 2. Možete se testirati izravno iz mlaza mokraće ili iz uzorka mokraće koji ste prikupili u čistu, suhu posudu
 3. Držite vrh koji mijenja boju usmjeren prema dolje u mlazu mokraće ili u uzorku prikupljene mokraće, kao što je prikazano, čitavih 5 sekundi
 4. Vrh koji mijenja boju brzo će postati ružičast pokazujući da se mokraća upija.
 5. Morate nastaviti držati vrh koji mijenja boju u mokraći čitavih 5 sekundi
 6. Držite vrh koji mijenja boju usmjeren prema dolje ili položite štapić za testiranje na ravnu površinu dok ne budete spremni očitati rezultate i dok se ne pojavi plava crta u kontrolnom prozorčiću

Kako očitati rezultat testa?

Pričekajte 3 minute. Rezultate plus (+) i minus (-) jednostavno je očitati. Dok test počinje funkcionirati, primijetit ćete kako se pojavljuje plava crta ili više njih. Rezultat ćete očitati u prozorčiću. Tijekom očitavanja, u kontrolnom prozorčiću mora biti vidljiva plava crta, koja pokazuje da je test ispravan. Rezultat „Trudnoća” (+) može se pojaviti u roku od 1 minute ako se testirate na dan izostale mjesečnice (to je dan nakon dana očekivanog početka mjesečnice).

 • Nije važno je li jedna od crta koje čine znak „+” svjetlija ili tamnija od druge; rezultat je „Trudnoća”.

Ako se u kontrolnom prozorčiću ne pojavi plava crta u roku 10 minuta test nije uspješno proveden.

Koliko će dugo trajati rezultat?

Rezultat možete očitati bilo kada u razdoblju od 3 do 10 minuta. Nakon 10 minuta, sve promjene rezultata treba zanemariti.

Mjere opreza
 • Nije za internu uporabu
 • Nemojte ponovno upotrebljavati
 • Držati izvan dohvata djece
 • Čuvajte na temperaturi između 2 °C i 30 °C. Ako se čuva u hladnjaku, mora odstajati na sobnoj temperaturi barem 30 minuta prije testiranja
 • Ne upotrebljavajte ako je zaštitna folija oštećena. Ne upotrebljavajte nakon isteka „roka trajanja“. Odložite s normalnim kućnim otpadom
 • Nemojte rastavljati proizvod. Sadržava male dijelove
 • Nemojte pojesti dijelove ovog proizvoda
 • Ako ih slučajno progutate, potražite medicinsku pomoć

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci