Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Sirup islandskog lišaja

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Sirup islandskog lišaja

Sastav

Sirup sadrži suhi vodeni ekstrakt islandskog lišaja, (Lichen islandicus L.).

Ostali sastojci: pročišćena voda; sorbitol; glicerol; propilenglikol; kalijev sorbat (E202), limunska kiselina (E330), aroma jagode.

Pakiranje

Smeđa, plastična bočica sa 150 ml sirupa.

Čuvanje

Proizvod čuvati zaštićen od svijetla, na temperaturi do 25°C, u dobro zatvorenoj bočici. Čuvati izvan dohvata i pogleda djece.

Primjena

Ublažava kašalj.

Kašalj kao simptom može biti uzrokovan različitim čimbenicima. Neugodan je i iscrpljuje tijelo. Islandski lišaj sadrži tvari koje oblažu i štite sluznicu dišnih puteva, smanjuju iritaciju i suhoću te ublažavaju kašalj i promuklost.

Doziranje

Djeca od 1 do 7 godina: ½ čajne žličice sirupa 3-4 puta dnevno.

Odrasli i djeca starija od 7 godina: 1 čajna žličica sirupa 3-4 puta dnevno.

Mjere opreza

Sirup sadrži sorbitol koji, ako premašite preporučenu dnevnu dozu može imati laksativni učinak.

Preuzmite uputu u lijeku u PDF formatu.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci