Sirup islandskog lišaja

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Sirup islandskog lišaja

Sastav

Sirup sadrži suhi vodeni ekstrakt islandskog lišaja, (Lichen islandicus L.).

Ostali sastojci: pročišćena voda; sorbitol; glicerol; propilenglikol; kalijev sorbat (E202), limunska kiselina (E330), aroma jagode.

Pakiranje

Smeđa, plastična bočica sa 150 ml sirupa.

Čuvanje

Proizvod čuvati zaštićen od svijetla, na temperaturi do 25°C, u dobro zatvorenoj bočici. Čuvati izvan dohvata i pogleda djece.

Primjena

Ublažava kašalj.

Kašalj kao simptom može biti uzrokovan različitim čimbenicima. Neugodan je i iscrpljuje tijelo. Islandski lišaj sadrži tvari koje oblažu i štite sluznicu dišnih puteva, smanjuju iritaciju i suhoću te ublažavaju kašalj i promuklost.

Doziranje

Djeca od 1 do 7 godina: ½ čajne žličice sirupa 3-4 puta dnevno.

Odrasli i djeca starija od 7 godina: 1 čajna žličica sirupa 3-4 puta dnevno.

Mjere opreza

Sirup sadrži sorbitol koji, ako premašite preporučenu dnevnu dozu može imati laksativni učinak.

Preuzmite uputu u lijeku u PDF formatu.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci