Najbolji bečki odrezak

Klasično austrijsko jelo obožavano je u brojnim državama, a veoma često se nalazi i na našem jelovniku.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g teletine
- 2 jaja
- 1 šalica bijelog brašna
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 dl suncokretovog ulja
- prstohvat soli
- 2 jušne žlice punomasnog mlijeka
Priprema:
- Meso odrežite na odreske debljine prsta, istucite batom i posolite.
- Umutite jaja s dvije žlice mlijeka.
- Uvaljajte nareske s obje strane u brašno, umućena jaja i na kraju u mrvice.
- Pecite u vrelom ulju s obje strane, dok odresci ne poprime lijepu žutu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane.
- Nakon što ispečete odreske, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaPohani kruh15 min12345
-
JuhePileća juha s griz noklicama1:15h12345
-
DesertiBrzi kolač s jabukama55 min12345
-
DesertiTiramisu brownies50 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Jela od mesaPita od starog kruha sa šunkom i sirom1:30h12345