Svinjski kotleti s jabukama u medu

Svinjski kotleti s jabukama u medu

Svinjski kotleti s jabukama u medu
  • Objavljeno: Petak, 02.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neobična, ali savršena kombinacija okusa.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 svinjska kotleta
  • 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 nasjeckane jabuke
  • sol
  • papar
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica ružmarina

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Zagrijte 3 žlice ulja u tavi. Dodajte kotlete i pecite ih ok 3 minute sa svake strane. Premjestite ih na lim za pečenje i nastavite ih peći još 15 minuta u pećnici.

Uklontie tavu s vatre i pustite da stoji 5 minuta. U međuvremenu zagrijte preostale 2 žlice maslinovog ulja, dodajte jabuke i pecite oko 3 minute. Dodajte sol, papar, aceto balsamic i med i nastavite kuhati oko 2 minute.

Kotlete poslužite uz jabuke i pospite ružmarinom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti