Tjestenina s Alfredo umakom

Alfredo umak je iznimno popularan i jednostavan za pripremu. Vrijeme je da ga napravite ako još niste.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 50 g maslaca
- 220 ml vrhnja za kuhanje
- 1 režanj češnjaka
- 3 žlice ribanog parmezana
- svježe sjeckani peršin
- tjestenina po izboru
- sol
- papar
Priprema tjestenine s Alfredo umakom
1. Skuhajte tjesteninu al dente.
2. U loncu srednje veličine rastopite maslac. Dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
3. Zatim dodajte protisnuti režanj češnjaka i parmezan te brzo miješajte.
4. Smanjite vatru, na umak dodajte tjesteninu, sol, papar i peršin te sve dobro promiješajte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenine
-
Jela od tjestenineTjestenina s avokadom15 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s piletinom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kruškama i gorgonzolom20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s ajvarom20 min12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaPohani kruh15 min12345
-
JuhePileća juha s griz noklicama1:15h12345
-
DesertiBrzi kolač s jabukama55 min12345
-
DesertiTiramisu brownies50 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Jela od mesaPita od starog kruha sa šunkom i sirom1:30h12345