Zobeni keksi s maslacem od kikirikija

Zobeni keksi s maslacem od kikirikija

Zobeni keksi s maslacem od kikirikija
  • Objavljeno: Utorak, 26.01.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusni i zdravi keksići idealan u izbor kada poželite nešto slatko, a ne želite osjećati grižnju savjesti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 veća banana 
  • 50 gr kokosovog šećera 
  • 2 žlice maslaca od kikirikija 
  • 1 žličica ekstrakta vanilije 
  • ½ žličica cimeta 
  • prstohvat soli 
  • 110 gr zobenih pahuljica 
  • 60 gr bademovog brašna 
  • 1 žlica praška za pecivo 

Dodatno:

  • 40 gr nasjeckane tamne čokolade 
  • 40 gr nasjeckanih lješnjaka ili badema 
  • 40 gr sušenih brusnica 

Priprema zobenih keksa s maslacem od kikirikija

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Za to vrijeme u posudi pomiješajte suhe sastojke (kokosov šećer, cimet, sol, bademovo brašno, prašak za pecivo i zobene pahuljice).

3. U drugoj posudi pomoću vilice izgnječite bananu u pire, dodajte maslac od kikirikija i ekstrakt vanilije te sve miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Zatim dodajte mješavinu suhih sastojaka i sve dobro promiješajte dok se sastojci ne sjedine.

4. Ako koristite neke od dodatnih sastojaka, umiješajte ih u smjesu.

5. Od smjese formirajte kuglice otprilike jednake veličine i izravnajte ih u oblik keksa pomoću dlana.

6. Na lim za pečenje stavite masni papir i poredajte kekse pazeći da između njih ima nekoliko centimetara razmaka.

7. Pecite oko 8 minuta, a zatim ih okrenite i vratite u pećnicu na još 8 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti