Avène termalna izvorska voda: dragocjeni dar prirode osjetljivoj koži od davne 1736. godine

Avène termalna izvorska voda: dragocjeni dar prirode osjetljivoj koži od davne 1736. godine

Avène termalna izvorska voda: dragocjeni dar prirode osjetljivoj koži od davne 1736. godine
  • Objavljeno: Utorak, 27.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Avene

Kategorija: Zanimljivosti

Ključni sastojak dermokozmetičkog brenda Eau Thermale Avène čije je blagotvorno djelovanje na kožu potvrdilo više od 150 strogih bioloških, farmaceutskih i bioloških studija.

Dermatološki brend nježan po prirodi Eau Thermale Avène nezamisliv je bez Avène termalne izvorske vode. Ona mu daje ime, u srcu je svakog proizvoda i svake linije, a zahvaljujući umirujućem i antiiritacijskom djelovanju izvor je olakšanja za sve tipove osjetljive kože. Ovaj jedinstveni proizvod koji se u svijetu proda svake dvije sekunde putuje do izvora gotovo 50 godina kroz brda Cévennes koja nadvisuju mjesto Avène u Francuskoj. Na svom dugom putovanju postupno se obogaćuje elementima u tragovima i silikatima koji je čine toliko nježnom za kožu. Termalna voda Avéne do izvora stiže bistra i bakteriološki čista te putem sustava cijevi direktno spojenih s izvorom dalje "putuje" u punionicu, gdje se u sterilnim uvjetima puni u sprejeve. Jedino termalna voda Avéne ima celofansku ovojnicu koja osigurava zaštitu vode do otvaranja potrošača. Zahvaljujući tom pomnom razrađenom procesu punjenja Termalna voda Avéne jednom kada pritisnete raspršivač ostaje u svom izvornom obliku, sprema da Vašoj koži pruži trenutno umirenje.

Možda ne volite povijest…

ali dermatološki proizvod koji pruža olakšanje osjetljivoj koži gotovo 300 godina zaista zaslužuje pokoji redak. Naime priča o Avéne termalnoj vodi počela je još davne 1736., kad je u blizini malog sela Avéne na jugu Francuske otkriven izvor termalne vode koja je blagotvorno djelovala na kožu. Legenda kaže da je konj koji je obolio od kožnog ekcema ozdravio nakon kupanja u novootkrivenom izvoru. To je bila dovoljna garancija markizu Rokozelsu, tadašnjem vlasniku zemljišta, da nakon nekoliko godina, točnije 1743. godine, ondje sagradi prvo hidroterapijsko lječilište. Od svojih prvih dana lječilište je posvećeno isključivo dermatologiji, pa ga je već 1874. službeno priznala francuska vlada, a 1975. izvor termalne vode postao je vlasništvom farmaceutske grupe Pierre Fabre. Dermokozmetički brend Eau Thermale Avéne kakav danas poznajemo i volimo rodio se 1990. godine, a kada već radimo povijesni pregled vrijedi spomenuti da je 2013. godine nakon dugogodišnjeg istraživanja otkrivena jedinstvena mikroflora nazvana Aquaphilus dolomiae koja stvara farmakološki aktivne tvari koje dijelom objašnjavaju umirujuća svojstva Avène termalne vode i dokazano djeluju na čimbenike koji uzrokuju upalu i svrbež.

Dar prirode osjetljivoj koži

Termalna voda Avéne bakteriološki je čista, nisko mineralizirana te sadrži čitav niz aniona, kationa te elemenata u tragovima. Optimalan 2:1 omjer kalcija i magnezija čini ju jedinstvenom te primjenjivom u čitavom nizu situacija u kojima vaša koža treba trenutno umirenje: kod pelenskog osipa, nakon brijanja i depiliranja, čišćenja kože, nakon fizičkih aktivnosti i izlaganja suncu. Termalna voda Avéne njegovat će rane, osvježit će vas prilikom putovanja i kad vam je vruće, njegovat će vas nakon operacija i dermatoloških tretmana te smanjiti crvenilo i iritacije izazvane alergijskim reakcijama. Termalna voda Avéne nježna je po prirodi i pružit će umirenje vašoj koži neovisno o vašoj dobi, spolu ili načinu života. Jedino što traži od vas je da ju ne tresete prije upotrebe jer to zbog potisnih plinova uzrokuje neravnomjerno prskanje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti