Dan narcisa, 24. ožujka

Dan narcisa, 24. ožujka

Dan narcisa, 24. ožujka
  • Objavljeno: Subota, 24.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

U subotu, 24. ožujka po dvadeseti i drugi put u Hrvatskoj se obilježava Dan narcisa.

Narcise su simbol proljeća, života i nade, a u našoj zemlji su uvelike prepoznatljive i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke te podrška svim onim ženama koje su od istog oboljele.

Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake pojedine osobe.

Javnozdravstvena akcija povodom Dana narcisa održat će se u subotu, 24. ožujka 2018. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, Hrvatske lige za borbu protiv raka, Udruge Europa Donna Hrvatska i ostalih zainteresiranih.

Zašto podržati ovu akciju i odazvati se na mamografski pregled?

Zato što je rak dojke unatoč svim dosad poduzetim preventivnim aktivnostima, znatno unaprijeđenoj dijagnostici i liječenju još uvijek najčešće sijelo raka u žena.

Godišnje se u gradu Zagrebu bilježi više od 600 novooboljelih žena, a u Republici Hrvatskoj više od 2.600. Prema podacima o smrtnosti u Zagrebu od raka dojke godišnje umire više od 200, a u Hrvatskoj oko 1.000 žena.

Za više informacija posjetite www.stampar.hr!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti