Dani Otvorenih vrata Do Centra

Dani Otvorenih vrata Do Centra

Dani Otvorenih vrata Do Centra
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.01.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

BESPLATAN UVODNI TEČAJ TAI CHIA I CHI KUNGA!

Besplatan uvodni tečaj zdravstveno terapeutsko energetskih metoda; tai chi chuana i chi kunga za početnike i napredne polaznike

U organizaciji Do Centra iz Zagreba, od 01.-12. veljače bit će organiziran besplatan uvodni tečaj zdravstveno terapeutsko energetskih vježbi preventivnog karaktera.

Kako ove metode postaju sve više poznate i cijenjene u svijetu, želimo građanima Zagreba približiti ove vrlo korisne, dobre i lijepe terapeutske vještine i sve blagodati koje one sa sobom donose kako na fizičkom tako i na emocionalnom, energetskom i mentalnom planu. Za ove metode ne postoji dobna granica, lagane su za upamtiti, a njihovo je djelovanje na cijeli organizam od velike vrijednosti za svakog vježbača.

Ove drevne i vrlo fine energetske metode, oslanjaju se na ideju poznavanja toka kruženja energije (chi) tijelom, kao što to čini i akupunktura te razrađenih koncepata yina i yanga, dvije elementarne suprotnosti, svugdje prisutne u prirodi. Pored uravnoteženja tjelesnih energija, ove metode upućuju i na otkrivanje čovjekovih još suptilnijih aspekata.

Blagodati vježbanja ovih metoda možemo pojedinačno prepoznati i kao: poboljšanje cirkulacije i reguliranje tlaka, jačanje vitalnih organa, bolju koordinaciju pokreta, ispravljanje držanja tijela, regulaciju disanja, ... i ugađanje naših aspekata.

Tijekom vježbanja postajemo vještiji i sigurniji u izvođenju pokreta, ali i jačamo pažnju. Počinjemo se kvalitetnije opuštati, što doprinosi boljem usklađivanju sa ostalim aspektima kojima je um nadređen.

Vježbanjem ovih metoda moguće je pored djelovanja na fizičkom i energetskom planu, djelovati i na planu emocija i našeg raspoloženja. Znatan doprinos ovih metoda u zdravstvenom aspektu je djelovanje i kroz vegetativni živčani sustav koji je zadužen i za regulaciju stresa. Usklađivanjem rada simpatičkog i parasipatičkog živčanog sustava pozitivno djelujemo i na psihosomatske kronične bolesti kojima je izvor i stresni način življenja.

Disciplinirano i ozbiljno bavljenje ovim metodama značajno pomaže u regulaciji stresa i depresije, kao značajnih faktora, koji u ovom modernom i sve više otuđenom svijetu utječu na homeostazu, odnosno na ukupno zdravstveno stanje osobe.

Vježbanje ovih metoda nije odveć naporno te njihovo pozitivno djelovanje prepoznaju i starije osobe. Jednom rječju, ove vrijedne metode mogu nam pomoći na više načina i zato su sve više cijenjene u svijetu.

Tečajevi će se održavati u Sopotu, u sportskoj dvorni Građevinskog školskog centra na Aveniji Većeslava Holjevca 17, tijekom dva tjedna, od ponedjeljka do petka, s početkom u 18,30 sati, osim četvrtkom kada je u 20 sati. Voditelj programa je majstor Boro Ranitović. Jednako su dobro došli i početnici i napredniji vježbači svih dobnih skupina. Predbilježbe i detaljnije informacije možete dobiti na 095 90 121 05.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti