Gledanje TV-a skraćuje život

Gledanje TV-a skraćuje život

Gledanje TV-a skraćuje život
  • Objavljeno: Srijeda, 13.01.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svaki sat proveden pred televizorom povećava rizik oboljenja od različitih kardiovaskularnih bolesti te uzrokuje preranu smrt. Nije u pitanju sadržaj koji se emitira, već vrijeme koje je provedeno pred televizorom.

Istraživanju je pristupio velik broj ljudi. Istraživači su proučili njihove životne navike i izmjerili im količinu kolesterola i šećera u krvi. Sudionici su bili podijeljeni u tri grupe sukladno količini vremena koje su provodili pred televizorom; manje od 2 sata, 2 do 4 sata te oni koji su provodili više od 4 sata dnevno pred televizorom. Čak su osobe s normalnom tjelesnom težinom imale povećanu razinu kolesterola i šećera u krvi. Ako vježbate dovoljno, a previše gledate TV, rizik oboljenja od kardiovaskularnih bolesti te različitih tipova raka je i dalje velik.

Modernizacijom ljudi ni nemaju previše vremena za bavljenje bilo kakvom tjelesnom aktivnošću. Dani se svode na gledanje u računalo ili TV te sjedenje za radnim stolom. Međutim, stručnjaci i dalje tvrde da, ako želite ostati ili postati zdravi, trebate neprestano biti u pokretu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti