''Izmišljene'' igre koje će zabavljati vašu djecu dok su kod kuće

''Izmišljene'' igre koje će zabavljati vašu djecu dok su kod kuće

''Izmišljene'' igre koje će zabavljati vašu djecu dok su kod kuće
  • Objavljeno: Subota, 02.01.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ako ne želite da vaše dijete cijeli dan provede gledajući u ekran mobitela ili televizor, potrebno je animirati ga i osmisliti neki drugačiji tip zabave uz koji će zaboraviti na strahove s kojima je posljednjih dana suočeno.

Isprobajte ove 4 zabavne igre za koje vam nije potrebna posebna priprema, a rekvizite već imate kod kuće.

Igra oponašanja

Igra oponašanja je vrlo jednostavna i namijenjena manjoj djeci, a može pomoći razvoju motoričkih sposobnosti.

Ako je potrebno odmaknite manje komade namještaja kako biste dobili što veći prostor. Stanite nasuprot svome djetetu tako da ste dovoljno udaljeni kako biste se nesmetano mogli kretati. Započnite s jednostavnim pokretima koje dijete treba oponašati kao što su dodirivanje nožnih prstiju i okretanje oko svoje osi. Zatim pređite na one teže djeci, kao što su recimo sklekovi. Nakon toga zamijenite uloge i vi oponašajte pokrete djeteta.

Bacanje šešira

Još jedna igra namijenjena manjoj djeci tijekom koje mogu vježbati brojanje. Za ovu igru potrebna je jedna stolica i šešir ili šilterica.

Stolicu stavite na stol s nogama prema gore kao kada čistite. Bilo bi idealno ako ju možete staviti na neki niži stolić kao što je onaj u dnevnom boravku kako bi djetetu bilo lakše. Svaki igrač mora baciti šešir na nogu od stolice. Unaprijed odredite koja noga od stolice nosi koliko bodova, pobjednik je onaj igrač koji nakon određenog broja krugova sakupi najveći broj bodova.

Tenis s balonom

Ova je igra namijenjena malo većoj djeci, a kao što samo ime kaže, riječ je o kućnoj verziji tenisa. Razmaknite namještaj, a na sredinu prostorije stavite dvije udaljene stolice između kojih ćete zavezati špagu što će predstavljati mrežu. Umjesto reketa upotrijebite veće bilježnice ili komad kartona.

Unaprijed se dogovorite koliko puta jedan igrač smije dotaknuti balon prije no što ga prebaci ‘’preko mreže’’.

Igra pauka

Ova je igra idealna za trošenje energije nakupljene tijekom boravka u zatvorenom prostoru. Za ovu igru bit će potrebno razmaknuti namještaj i odrediti granice unutar kojih se igrači smiju kretati. Pritom, pripazite da se u blizini ne nalaze oštri rubovi kako ne bi došlo do ozljede.

Igrač koji predstavlja pauka leži na podu i kod sebe drži manju deku ili ručnik što predstavlja mrežu. Drugi igrač se kreće unutar određenih granica i mora paziti da ga pauk ne zarobi unutar mreže, odnosno baci na njega deku.

Vezani sadržaj:

Najčitanije zanimljivosti